snel naar    bio   |   kwalificaties   |   wat is osteo

BIO

Na mijn opleiding Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de Katholieke Universiteit te Leuven (KULeuven) ben ik in het hartje van Beieren terechtgekomen waar ik 10 jaar ervaring verzamelde in de orthopedische revalidatie en ook vanaf dag 1 met mijn opleiding in de osteopathie begon! Na een 5-jarige opleiding aan de International Academy of Osteopathy (IAO) ben ik enkel nog als osteopaat aan de slag geweest en gewerkt in België, Luxemburg en Zwitserland. Parallel aan het werk in de praktijk ben ik ook sinds 12 jaar docent en Vice Principal aan de IAO en behaalde ik een Master of Science in Osteopathy (M.Sc.Ost.) aan de Fh Gesundheit Tyrol.

KWALIFICATIES

• Master of Science in Osteopathy (M.Sc.Ost.) – Fh Gesundheit Tyrol (FhG)
• Diploma in Osteopathy (D.O.) – International Academy of Osteopathy (IAO)
• Licentiaat Motorische Revalidatie en Kinesitherapie – Katholieke Universiteit Leuven (KUL)
• Docent aan de International Academy of Osteopathy in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Egypte.
• Vice Principal aan de International Academy of Osteopathy

WAT IS OSTEOPATHIE?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt tot mensen met bepaalde aandoeningen van gewrichten of weefsels in het algemeen (spierweefsel, bindweefsel, zenuwweefsel).
Bij uw osteopaat kan u terecht voor aandoeningen van het bewegingsstelsel (zoals rug- en allerhande gewrichtsklachten) maar u kan ook bij uw osteopaat op consultatie voor functiestoornissen die geen betrekking hebben op het bewegingsstelsel (zoals bijvoorbeeld functionele klachten van het spijsverteringsstelsel of de bloedsomloop). De technieken die gebruikt worden zijn o.a. manipulaties, mobilisaties, bindweefsel technieken…
De osteopaat realiseert de zorg voor de patiënt in de eerste lijn. Dit wil zeggen dat er voor het bezoek aan een osteopaat geen verwijzing van een huisarts of van een specialist nodig is. De osteopaat werkt nauw samen met de huisarts of specialist.
De samenwerking tussen Berlaymont Health Centre en Osteobrussels.be is hiervan een perfect voorbeeld. Osteopathie wordt hier geïntegreerd in een multidisciplinair gezondheidscentrum van artsen, psychologen, pediaters, diëtisten, kinesisten…

Ik ben als osteopaat geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid, en word dus door de mutualiteiten erkend om een terugbetaling te bekomen voor patiënten. Hiertoe hebben zij van de mutualiteiten een erkenningsnummer (095…) gekregen en de terugbetaling bedraagt min 5*10euro en max 10*10euro, afhankelijk van het ziekenfonds waar u aangesloten bent.

 top